Mâncăruri

Zacuscă de pește pentru iarnă

1. Coace gogoșarii pe plită, pune-i într-un caston sau oală, presare sare grunjoasă deasupra și lasă-i 10 minute să se înăbușe. Curăță-i apoi de pielițe și cotoare.

2. Dă-i prin mașina de tocat. Separat, dă prin mașină morcovii și ceapa curățate și pune-le pe fiecare în castronele diferite, iar roșiile dă-le prin mașina specială pentru suc.

3. Curăță peștele, dă-l printr-un jet de apă rece și pune-l la fiert în apă cu un praf de sare și o frunză de dafin și 2-3 boabe de piper. Fierbe-l până se desprinde carnea ușor de pe oase, apoi dă-o și pe ea prin mașina de tocat.

4. Încinge uleiul într-o cratiță încăpătoare și prăjește puțin ceapa și morcovii. Adaugă apă, puțin cât să se înăbușe legumele, apoi pune carnea tocată de pește, ardeii și toarnă sucul de roșii, 2 foi de dafin, 1-2 ardei iuți tocați (dacă vrei un gust ușor picant), sare și piper după gust, ienibaharul, o crenguță de cimbru și câteva frunze de busuioc.

5. Fierbe pe plită (să nu se ardă) până zacusca de pește pentru iarnă se îngroașă și uleiul se adună deasupra. Pune-o în borcanele curate, având grijă să lași la suprafață un strat fin de ulei. Pune borcanele cu zacusca de peste sigilate la bain-marie și fierbe-le 30 de minute. 

 Zacusca de ciuperci

Zacuscă de ardei cu miere

Poza principala

zacusca_peste_mica.jpg

1 kg pește (crap, somn, șalău)

2 kg roșii

2 kg gogoșari

1 kg morcovi

1 kg ceapă albă

500 ml ulei

sare

piper

foi de dafin

2-3 boabe de ienibahar

cimbru

busuioc

ardei iute (opțional)

 

Zacuscă de ciuperci

Delicioasă pe pâine prăjită ori baghete de pâine integrala, zacusca de pește pentru iarnă este răsfățul culinar în zilele friguroase de iarnă.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE