1.Coace și curăţă ardeii și vinetele, apoi lasă-le la scurs. Curăţă ardeii și gogoșarii de pieliţă și seminţe.
2.Toacă ceapa și pune-o la fiert în ulei. Toacă ardeii fâșii și dă gogoșarii prin mașina de tocat.
3.Când ceapa a devenit sticloasă, pune ardeii copţi peste, apoi pasta de gogoșari. Lasă să fiarbă bine. Toacă vinetele și adaugă-le și pe ele peste ceapă și ardei. Potrivește salata de vinete cu sare, adaugă si un suc de roșii, dafinul și piperul (10-15 boabe).
4.Amestecă des, să nu se prindă. Lasă să fiarbă până începe uleiul să iasă la suprafaţă. Lasa zacusca de vinete să se răcorească și pune-o în borcane cu filet. Fierbe-le la bain-marie pentru sterilizare.
10 vinete
30 gogoşari
10 ardei graşi
1 kg ceapă
1 l ulei
1 l suc de roşii
3 foi de dafin
sare
piper
Comentariu