Home » Zucchini umpluți

Zucchini umpluți

1. Spală dovleceii (zucchini), șterge-i cu un șervet, taie-le căpăcel și scobește-i cu grijă folosind o linguriță. Păstrează miezul într-un castronel.

2. Înfierbântă un litru de apă cu puțină sare și opărește dovleceii până ce se înmoaie moderat. Scoate-i pe prosoape de hârtie și pune-i cu gura în jos la scurs.

3. Pune cușcușul într-un castronel, toarnă peste el apă fierbinte cât să-l acopere și un praf de sare. Lasă zece minute și apoi adaugă o lingură cu ulei de măsline, cât să-l afâni.

4. Încinge restul de ulei, călește ceapa și usturoiul tocate. Stinge cu 60 ml de vin și ține pe foc până ce sosul e mai legat. Toarnă-l peste cușcuș și încorporează roșiile uscate, tăiate după gust.

5. Umple dovleceii cu amestecul de cușcuș și așază-i într-o tavă. Toarnă restul de vin și dă preparatul la cuptor o jumătate de oră. Servește-i când s-au răcorit.

credit foto: © Yevgeniya Shal – Fotolia.com

Pui cu zucchini

 

Curiozități despre zucchini:

Este originar din America Centrală și se număra printre cele mai vechi legume folosite în alimentație. Fiindu-i descoperite calitatea antiscorbutică și capacitatea foarte bună de conservare, s-a răspândit repede în rândul navigatorilor de cursă lungă. Se cultivă mult în Italia, Spania, Franţa și Grecia. 

Una din legumele sărace în calorii, folosită în programele de reducere a greutății și a colesterolului, zucchini furnizează doar 17 kcal/100 g. Nu conține grăsimi saturate și nici colesterol. Coaja este o sursă de fi bre bune contra constipației și oferă protecție împotriva cancerului de colon. Este o sursă excelentă de potasiu.

Poza principala

zuccihini_umpluti_fotolia_50350261_subscription_xl.jpg_c_yevgeniya_shal_-_fotolia.com_mica.jpg

6 zucchini rotunzi

2-3 roşii uscate

100 g cuşcuş

180 ml vin alb

2 linguri cu ulei de măsline

1 ceapa mică

2 căței de usturoi

sare

 

Negresă cu zucchini

Simplu de pregătit, de post, zucchini umpluți sunt o alegere plina de gust pentru prânz sau cină.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.